1

2

Przepisy

Sałatka tyrolska

5/5 5 8 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 8 porcji

310 calories kalorie: 310 kcal / porcja

Sałatka tyrolska to smakowita sałatka śledziowa z dodatkiem ziemniaków, ogórków kiszonych i zielonej fasolki. Charakterny smak śledzi równoważą suszone śliwki dodane do sałatki tyrolskiej, a wszystkie składniki tworzą spójną całość, bo doprawiamy je musztardą, majonezem i sokiem z cytryny. Sałatkę tyrolską można zajadać na co dzień, ale równie dobrze sprawdzi się na bożonarodzeniowym stole.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki i ogórki pokrój w plastry.
  2. Cebulę posiekaj i sparz.
  3. Śledzie i śliwki pokrój w paski.
  4. Wszystkie składniki połącz z musztardą, dodaj fasolkę, sok z cytryny i olej.
  5. Dopraw solą i cukrem.
  6. Sałatkę podawaj na półmisku, polaną Majonezem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: