Grochówka wojskowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek pokrój w cienkie paseczki, kiełbasę w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
  2. Na patelni podsmaż boczek i kiełbasę, dodaj cebulę i podduś chwilę.
  3. Ziemniaki pokrój w kostkę, gotuj 10 minut w 0,5 l osolonej wody.
  4. Grochówkę rozprowadź w 0,25 l zimnej wody, wlej do garnka, dodaj kiełbasę podsmażoną z boczkiem i cebulą, gotuj jeszcze 5 minut.

Opis przepisu:

Masz ochotę na grochówkę wojskową, ale nie wiesz jak ją przyrządzić? Dzięki Grochówce Rodzinna Zupa WINIARY przygotujesz ją bardzo szybko, a Twoja rodzina będzie zachwycona jej pysznym smakiem i konsystencją! Smacznego! :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?