1

2

Przepisy

Letnia sałatka z papryką i kukurydzą

5/5 5 15 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

836 calories kalorie: 836 kcal / porcja

Sałatka na lato z papryką i kukurydzą to szybki i prosty pomysł na kolorowe danie. Wystarczy kilka składników warzywnych, szynka konserwowa i Majonez Delikatny WINIARY o kremowej konsystencji i aksamitnym smaku. Letnią sałatkę z papryką i kukurydzą możesz podać w formie przekąski, a jeśli chcesz, aby była samodzielnym daniem, podaj ją z pieczywem. Sałatka z papryką i kukurydzą najlepiej smakuje ze świeżą bagietką. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sałatę oczyść podziel na liście i porwij na małe kawałki.
  2. Pozostałe warzywa umyj i osusz.
  3. Ogórek przekrój na połowę i pokrój w półplasterki.
  4. Pomidory pokrój na cząstki.
  5. Paprykę i szynkę pokrój w paseczki. Kukurydzę odcedź z zalewy.
  6. Połącz wszystkie składniki z Majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

2 wskazówki do przepisu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: