Żurek śląski

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 6

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do 1 litra zimnej wody dodaj obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz startą marchewkę. Zagotuj. Gotuj na średnim ogniu przez 5 minut.
  2. W 500 ml zimnej wody rozprowadź zawartość saszetki i dobrze wymieszaj.
  3. Dodaj do wywaru, dobrze wymieszaj, zagotuj i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
  4. Kiełbasę pokrój w półplasterki, a cebulę w kostkę.
  5. Kiełbasę podsmaż z cebulą i dodaj do przygotowanej wcześniej zupy. Zagotuj.

Opis przepisu:

Żurek śląski to nasza propozycja sporządzenia ciekawego posiłku z Żurku Rodzinna Zupa WINIARY. Przygotowanie go zajmie Ci mało czasu, a Twoja rodzina będzie zachwycona jego wyrazistym smakiem. Możesz również dodać inne składniki, aby stworzyć swoją ulubioną wersję żurku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?