Risotto ze szpinakiem i kurczakiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
  2. Cebulę obierz pokrój w kostkę.
  3. Ryż podsmaż na łyżce oleju na szklisto, podlewaj stopniowo bulionem i mieszaj aż ryż będzie miękki, ale nierozgotowany.
  4. Mięso pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na oleju. Dodaj cebulę i smaż razem przez 5 minut. Pod koniec smażenia dodaj szpinak i duś jeszcze ok. 5 minut.
  5. Do ryżu dodaj mięso z cebulą i szpinakiem. Dopraw do smaku w razie potrzeby solą i pieprzem. Dodaj masło i parmezan, wymieszaj.
  6. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Risotto ze szpinakiem i kurczakiem to doskonały pomysł na szybkie i smaczne danie obiadowe dla całej rodziny! Możesz je zrobić jako drugie danie lub wykorzystać risotto jako obiad jednodaniowy :) Jeśli lubisz, możesz poeksperymentować ze smakiem i zamiast cebuli dodać np. czosnek lub inne warzywo. Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY sprawi, że Twoje danie nabierze wspaniałego smaku i aromatu! Smacznego :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?