Risotto z kurczakiem i warzywami

4/5 4 46 5 1
4/5 4 46 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
  2. Ryż podsmaż na łyżce oleju na szklisto, podlewaj stopniowo bulionem i mieszaj aż ryż będzie miękki, ale nierozgotowany.
  3. Mięso pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na oleju. Dodaj warzywa rozmrożone i smaż razem przez 5 minut.
  4. Do ryżu dodaj mięso z warzywami. Dopraw do smaku w razie potrzeby solą i pieprzem. Dodaj masło i parmezan, wymieszaj.
  5. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Jeśli nie masz pomysłu na obiad, skorzystaj z naszego przepisu na risotto z kurczakiem i warzywami! Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY nada daniu pyszny aromat, a starty ser parmezan dopełni je wyrazistym smakiem. Do dekoracji idealnie nada się świeża natka pietruszki lub koperku. Twoja rodzina z pewnością pokocha risotto i będzie prosiła o dokładkę! ;)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?