1

2

Przepisy

Risotto z kurczakiem i warzywami

4/5 4 30 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

469 calories kalorie: 469 kcal / porcja

Jeśli nie masz pomysłu na obiad, skorzystaj z naszego przepisu na risotto z kurczakiem i warzywami! Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY nada daniu pyszny aromat, a starty ser parmezan dopełni je wyrazistym smakiem. Do dekoracji idealnie nada się świeża natka pietruszki lub koperku. Twoja rodzina z pewnością pokocha risotto i będzie prosiła o dokładkę! ;)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
  2. Ryż podsmaż na łyżce oleju na szklisto, podlewaj stopniowo bulionem i mieszaj aż ryż będzie miękki, ale nierozgotowany.
  3. Mięso pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na oleju. Dodaj warzywa rozmrożone i smaż razem przez 5 minut.
  4. Do ryżu dodaj mięso z warzywami. Dopraw do smaku w razie potrzeby solą i pieprzem. Dodaj masło i parmezan, wymieszaj.
  5. Podaj zaraz po przygotowaniu.

1 wskazówka do przepisu

  • bea
    na rosole z kurczaka ugotuj ryż

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: