1

2

Przepisy

Rolada serowa

5/5

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

Rolada serowa. Brzmi skomplikowanie? W rzeczywistości jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziesz w swojej lodówce. Zawinięte w ser żółty jajka, szynka i garść zieleniny tworzą smaczną kompozycję i są ciekawą alternatywą dla imprezowych koreczków. Rolada serowa najlepiej smakuje, podawana z sosem meksykańskim.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wędlinę i jajka pokrój w kostkę, zieleninę posiekaj, dodaj łyżkę masła, odrobinę soli i pieprzu i dokładnie wymieszaj.
  2. Twardy ser w woreczku foliowym (może być reklamówka) włóż do gorącej wody, aby uzyskał elastyczną, miękką konsystencję.
  3. Rozwałkuj ser na kształt prostokąta, nałóż wcześniej przygotowany farsz i zwiń w roladę.
  4. Pozostaw w lodówce do schłodzenia.
  5. Pokrój w grubsze plastry.
  6. Podawaj z Sosem włoskim lub innym ulubionym (chrzanowy, musztardowy).

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: