Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Rolada serowa

Rolada serowa
  • Rolada serowa
  • Rolada serowa
  • Rolada serowa
  • Rolada serowa
  • Rolada serowa
  • Rolada serowa
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Rolada serowa. Brzmi skomplikowanie? W rzeczywistości jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziesz w swojej lodówce. Zawinięte w ser żółty jajka, szynka i garść zieleniny tworzą smaczną kompozycję i są ciekawą alternatywą dla imprezowych koreczków. Rolada serowa najlepiej smakuje, podawana z sosem meksykańskim.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Wędlinę i jajka pokrój w kostkę, zieleninę posiekaj, dodaj łyżkę masła, odrobinę soli i pieprzu i dokładnie wymieszaj.
  2. Twardy ser w woreczku foliowym (może być reklamówka) włóż do gorącej wody, aby uzyskał elastyczną, miękką konsystencję.
  3. Rozwałkuj ser na kształt prostokąta, nałóż wcześniej przygotowany farsz i zwiń w roladę.
  4. Pozostaw w lodówce do schłodzenia.
  5. Pokrój w grubsze plastry.
  6. Podawaj z Sosem włoskim lub innym ulubionym (chrzanowy, musztardowy).
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Rolada serowa

Wydrukuj przepis

Rolada serowa

Zgłoś przepis do moderacji