1

2

Przepisy

Kaszotto z kurczakiem i papryką

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

476 calories kalorie: 476 kcal / porcja

Masz ochotę na ciekawy obiad, z wykorzystaniem kaszy? Polecamy Kaszotto z kurczakiem i papryką, które podbije serca Twoich wszystkich domowników! Kostka Mięsna WINIARY nada Twojemu daniu wspaniałego aromatu, a starty ser parmezan sprawi, że danie będzie wyraziste w smaku. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki Mięsne rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
  2. Filety i paprykę pokrój w kostkę. Mięso dopraw papryką, solą i pieprzem
  3. Rozgrzej olej (2 łyżki), podsmaż mięso, dodaj paprykę, przesmaż razem.
  4. Cebulę i czosnek pokrój bardzo drobno.
  5. Cebulę zeszklij na pozostałym oleju, dodaj czosnek. Wsyp kaszę i razem przesmaż, podlewaj stopniowo bulionem, mieszaj. Gdy kasza będzie lekko twarda połącz z mięsem i papryką. Dodaj masło i parmezan, wymieszaj. Danie powinno być lekko płynne.
  6. Porcję kaszotto posyp natką pietruszki.
  7. Podaj zaraz po przygotowaniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: