Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Sernik na herbatnikach

Oceń ten przepis!

5/5 5 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 6 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 20

5/5 5 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żółtka ucieramy z cukrami. Dodajemy porcjami ser zmielony dwa razy. Dodajemy budynie w proszku.
  2. Dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie miksujemy.
  3. Na dnie foremki 25/36 układamy herbatniki jeden koło drugiego, zalewamy je serem.
  4. Pieczemy do 50 minut w 180 stopniach, po upieczeniu trzymamy go przez 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie uchylamy piekarnik i jeszcze 15 minut trzymamy.
  5. Śmietankę ubijamy na sztywno.
  6. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do ubitej śmietanki. Wykładamy na chłodny sernik.

Opis przepisu:

Sernik z herbatnikami to nowoczesna wersja tego ciasta bez konieczności pieczenia spodu. To prosty sposób na smaczny deser, który jednocześnie jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Połączenie herbatników ze śmietankowym budyniem zachwyci każdego. Przekonaj się, że sernik na ciastkach może stać się przysmakiem całej rodziny!

Ten przepis na sernik na herbatnikach jest prosty, a przygotowanie ciasta nie powinno zająć więcej niż 2 godziny wraz z pieczeniem. Zacznij od utarcia żółtek z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj do nich ser twarogowy zmielony dwa razy. Możesz też wykorzystać gotowy, w wiaderku. Na koniec ucierania dodaj do masy 2 Budynie o Smaku Śmietankowym Bez Cukru WINIARY w proszku.

Dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie zmiksuj całość. Ponieważ jest to szybki sernik na herbatnikach, na dno foremki zamiast biszkopta wyłóż ciastka. Mogą to być dowolne ulubione herbatniki – klasyczne lub kakaowe. Ułóż je ciasno i zalej serem. Piecz 50 minut w 180 stopniach, a po upieczeniu nie wyjmuj z piekarnika jeszcze przez 15 minut.

Odstaw ciasto do ostygnięcia. Ubij śmietankę na sztywno. Galaretkę Brzoskwiniowy Smak WINIARY rozpuść w szklance wody, a gdy zacznie tężeć, dodaj ją do ubitej śmietanki. Wyłóż masę na schłodzony sernik. Ten łatwy sernik na herbatnikach szybko stanie się obowiązkowym punktem każdego niedzielnego popołudnia i rodzinnych spotkań.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?