Sernik na herbatnikach

Oceń ten przepis!

5/5 5 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 6 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 20

5/5 5 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żółtka ucieramy z cukrami. Dodajemy porcjami ser zmielony dwa razy. Dodajemy budynie w proszku.
  2. Dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie miksujemy.
  3. Na dnie foremki 25/36 układamy herbatniki jeden koło drugiego, zalewamy je serem.
  4. Pieczemy do 50 minut w 180 stopniach, po upieczeniu trzymamy go przez 15 minut w zamkniętym piekarniku, następnie uchylamy piekarnik i jeszcze 15 minut trzymamy.
  5. Śmietankę ubijamy na sztywno.
  6. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do ubitej śmietanki. Wykładamy na chłodny sernik.

Opis przepisu:

Sernik na herbatnikach to doskonały przepis na smaczny deser! Zrobisz go w niezwykle prosty sposób, a połączenie herbatników z budyniem śmietankowym i galaretką brzoskwiniową WINIARY sprawi, że nasz sernik stanie się ulubioną słodkością wszystkich Twoich domowników. Sprawdź przepis na sernik na herbatnikach!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?