składniki:
liczba porcji:
PANIERKA








Przygotowanie:
- Soczewice gotujemy zgodnie z przepisem.
- Kiełbasę kroimy w drobną kostkę.
- Brokół dzielimy na różyczki i gotujemy.
- Przestudzone składniki mieszamy.
- Następnie dodajemy mozarelle. Całość mieszamy.
- Dodjamey rzeżuchę oraz kiełki rzodkiewki.
- Dodajemy jajko i wszystko razem łączymy.
- Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
- Smażymy na oleju z obu stron.
Opis przepisu:
Autor: Izqa1306Wykonaj pyszne i lekkie kotleciki z soczewicy i brokuła. Przygotowanie jest łatwe i polega na ugotowaniu oddzielnie soczewicy oraz różyczek brokuła. Gdy już ostygną, mieszamy je z kiełbasą pokrojoną w kostkę oraz serem mozzarella. Dodajemy kiełki rzodkiewki, rzeżuchę i jajko. Całość dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Przekonaj się o wspaniałym smaku kotlecików z soczewicy i brokuła.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?