Kotleciki z soczewicy i brokuła

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 7 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

PANIERKA

Przygotowanie:

  1. Soczewice gotujemy zgodnie z przepisem.
  2. Kiełbasę kroimy w drobną kostkę.
  3. Brokół dzielimy na różyczki i gotujemy.
  4. Przestudzone składniki mieszamy.
  5. Następnie dodajemy mozarelle. Całość mieszamy.
  6. Dodjamey rzeżuchę oraz kiełki rzodkiewki.
  7. Dodajemy jajko i wszystko razem łączymy.
  8. Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
  9. Smażymy na oleju z obu stron.

Opis przepisu:

Wykonaj pyszne i lekkie kotleciki z soczewicy i brokuła. Przygotowanie jest łatwe i polega na ugotowaniu oddzielnie soczewicy oraz różyczek brokuła. Gdy już ostygną, mieszamy je z kiełbasą pokrojoną w kostkę oraz serem mozzarella. Dodajemy kiełki rzodkiewki, rzeżuchę i jajko. Całość dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Przekonaj się o wspaniałym smaku kotlecików z soczewicy i brokuła.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?