Sernik na zimno z jagodami

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 4 godz.

  • Porcje 14

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Herbatniki kruszę i łączę z masłem. Wykładam nimi dno tortownicy.
  2. Twaróg i cukier miksuję blenderem. Dodaję śmietanę i mieszam.
  3. Żelatynę rozpuszczam w 4 łyżkach wody, gdy napęcznieje podgrzewam i dodaję do masy serowej. Całość mieszam. Gotową masę wylewam na herbatniki.
  4. Galaretkę rozpuszczam w 3/4 szklanki gorącej wody, dodaję jagody i miksuję na jednolitą masę. Następnie wylewam na serową masę.
  5. Widelcem delikatnie mieszam, aby powstał marmurkowy wzór. Odstawiam do stężenia na 3-4 godziny. Wyciagam z tortownicy.
  6. Dowolnie dekoruję.

Opis przepisu:

Nieziemskie smak pysznego ciasta na zimno na herbatnikowym spodzie z twarogiem i jagodami. Bardzo prosty przepis idealny na letnie spotkania w gronie znajomych lub rodziny. Apetyczny sernik na zimno z jagodami, sprawi, że nikt nie przejdzie obok niego obojętnie! Smacznego :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?