Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Marynowane rydze

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotować zalewę: wodę zagotować z jabłkiem, gotować 3 minuty, jabłko wyjąć. Wodę gotować dalej z octem i przyprawami (gotować około 10 minut).
  2. Rydze dokładnie oczyścić i opłukać.
  3. Do wyparzonych słoików włożyć rydze i kilka krążków pokrojonej cebuli. Zalać gorącą zalewą i zakręcić.Pasteryzować przez 15 minut.
  4. Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.

Opis przepisu:

Coś dla fanów grzybów, których przecież nie brakuje. Marynowane rydze, idealne jako przystawka do obiadu, to jeden z przysmaków, które podbijają polskie stoły. W marynowaniu kluczowa jest zalewa. My proponujemy taką z cebulą, kwaśnym jabłkiem, gorczycą i innymi przyprawami. Efekt na pewno Was zadowoli. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?