1

2

Przepisy

Tarta warzywna

4/5 4 7 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

Pierwszy raz skusiłam się na tartę warzywną i jestem mile zaskoczona że jest taka pyszna

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. : zrobić tego ciasto kruche dać na 1 godz do lodówki następnie wyłożyć na blaszkę posmarowaną tłuszczem podpiec w 190 st Ja na farsz użyłam mieszanki warzywnej z ryżem (nie pamiętam jakiej firmy).Mieszanke poddusiłam na maśle dodałam do niej wcześniej podsmażoną i pokrojoną w kawałki pierś z kurczaka przyprawiłam wszystko.Włożyłam farsz na ciasto już lekko wystudzone ,pokroiłam w kosteczkę 2 plasterki sera żółtego . 1 jajko roztrzepałam z 3-4 łyżkami śmietany 18% troszkę doprawiłam i wylałam na farsz. Zapiekałam jeszcze 35 min

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: