1

2

Przepisy

Kurczak z warzywami w sosie śmietanowym

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Cukinia i marchew podsmażona z filtem i zalane śmietaną

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgnieciony czosnek podsmażyć na oliwie.
  2. Do czosnku dodać pokrojony filet oraz masło doprawić do smaku sola i rozmarynem. Podsmażyć.
  3. Marchew obrać i pokroić w słupki. Cukinię opłukać i również pokroić w słupki. Dymkę posiekać.
  4. Do filetu dodać warzywa zalać 1/2 szklanki wody i poddusić do miękkości warzyw.
  5. Dodać śmietanę oraz przyprawy do smaku sól pieprz curry, ocet balsamiczny.
  6. Całość wymieszać chwilę razem smażyć.
  7. Przełożyć na talerze.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: