składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Kapustę poszatkować, szczypiorek posiekać, pomidora pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć, rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Wszystko oprószyć solą i pieprzem.
- Sos sałatkowy wiosenny ze szczypiorkiem wymieszać z olejem, wodą, cukrem i musztardą.
- Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać.
Opis przepisu:
Autor: BeatrisSałatka z białą rzodkwią i sosem wiosennym będzie łatwym, a jednocześnie doskonałym dodatkiem do obiadu. Lekka sałatka najbardziej odda swój urok latem, wtedy gdy jest sezon na świeże warzywa. Całą kompozycję wzbogaci aromatyczny sos sałatkowy, który wykonasz, mieszając zawartość opakowania z olejem, wodą, cukrem i musztardą. Spróbuj koniecznie przepisu na sałatkę z białą rzodkwią i sosem wiosennym.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?