Sałatka z roszponką i szpinakiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Porcje 2

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szpinak i roszponkę grubo pokroić, wymieszać.
  2. Dodać do nich pokrojoną w piórka cebulę, pokrojonego w półplasterki pomidora i odsączoną kukurydzę.
  3. Dodać pokrojony w kostkę ser.
  4. Ocet ukręcić z olejem, cukrem, musztardą i ketchupem na gładki sos.
  5. Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać. Nie solę sałatki, bo ser jest dość słony. Można dodatkowo doprawić do smaku pieprzem.

Opis przepisu:

Sałatka z roszponką i szpinakiem to dobra i lekka propozycja na wiosenne danie, które może pełnić rolę przekąski i dodatku do grilla. Szpinak, dzięki swoim właściwościom oczyszczającym dobrze wpływa na przemianę materii, więc można polecić go osobom dbającym o linię. Ponad to bardzo dobrze smakuje i jest niezwykle sycący. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?