Ryba z cukinią i marchewką

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotować według przepisu z opakowania.Filet oprószyć solą i pieprzem, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, usmażyć.
  2. Cukinie pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce.
  3. Marchew i cukinię podsmażyć na maśle, zalać 1/3 szklanki wody i dusić aż woda odparuje.
  4. Dodać do warzyw ryż, wymieszać.
  5. Dodać przecier, wymieszać, chwilę smażyć.
  6. Doprawić do smaku ziołami i curry oraz solą.
  7. Rybę podawać z warzywami i ryżem.

Opis przepisu:

Ryba panierowana podana z mieszanką ryżu, marchwi i cukinii to bardzo smaczny i ciekawy pomysł na obiad. Panierka jest ukoronowaniem całości i smakuje wybitnie. Do tego ryż z warzywami, które podkreślą smak ryby i wzmocnią naszą potrawę. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?