1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Masa I

Masa II

Masa III

Masa IV

Przygotowanie:

  1. Żelatynę namocz w zimnej wodzie i podgrzewaj nie doprowadzając do zagotowania. Cały czas mieszając rozpuść.
  2. Do blendera dodaj serek, jagody i cukier. Razem zmiksuj na jednolitą masę dodając powoli rozpuszczoną żelatynę. Tak przygotowaną masę wyłóż do małej tortownicy i pozostaw w lodówce do stężenia.
  3. Do blendera wrzuć oczyszczone jagody i cukier. Zmiksuj na jednolitą masę. W gorącej wodzie rozpuść galaretkę, dokładnie mieszając.
  4. Połącz masę jagodową z galaretką i tężejąca wylejna masę nr I. I znów pozostaw do stężenia.
  5. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier puder.
  6. W wodzie rozpuść żelatynę wg schematu podanego w masie I. Następnie połącz bitą śmietanę z żelatyną cały czas mieszając mikserem.
  7. Następnie połącz bitą śmietanę z żelatyną cały czas mieszając mikserem. Masę nr III wylej na masę nr II i pozostaw w lodówce do stężenia.
  8. Galaretkę rozpuść we wrzącej wodzie i pozostaw do wystygnięcia. Gdy będzie tężała wylej ją na pozostałe masy i odstaw do lodówki.
  9. Z tak powstałego ciasta wykrawaj pierścieniami mini torciki . Podawaj schłodzone i udekorowane jagodami kamczackimi i listkami mięty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: