Ślimaczki z pianek i galaretki

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretkę i żelatynę dokładnie rozpuść w 1 szklance wrzątku.
  2. Pianki pokrój na jak najmniejsze kawałki, im mniejsze będą tym szybciej się rozpuszczą.
  3. Gdy galaretka będzie miała ok. 50-60 stopnii dodaj pianki i ubijaj mikserem lub trzepaczką do całkowitego rozpuszczenia pianek. Jeżeli galaretka będzie za gorąca to nie uda się uzyskać dwóch warstw, gdyż oba produktu połączą się w jedną masę.
  4. Gotową galaretkę wylej na prostokątny płaski talerz lub miskę o wymiarach ok 15 x 20 cm i wstaw do lodówki. Aby galaretka lepiej się potem odkleiła, talerz delikatnie wysmaruj masłem.
  5. Galaretka powinna osiąść na dnie, a pianka wypłynąć na wierzch i w takiej postaci zastygnąć.
  6. Zastygniętą galaretkę wyłóż z talerzyka (delikatnie odklej), zwiń w rulon i pokrój nożem lub nitką.

Opis przepisu:

Ślimaczki z pianek i galaretki to wyjątkowo prosty przepis na efektowny deser! Co więcej, przepis ten został nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "jadło i czytadło" - jadloiczytadlo.blogspot.com. Do wykonania ślimaczków z pianek i galaretki potrzebne ci będą tylko trzy składniki: Galaretka jagodowy smak WINIARY, Żelatyna WINAIRY, Pianki jojo Marshmallow. Natomiast przygotowanie ślimaczków to sama przyjemność: prosto, szybko, bez wysiłku, a efekt jest naprawdę smakowity!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?