Klasyczny deser z galaretką

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretkę rozpuść w 375 ml przegotowanej, gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Przelej ją do sześciu pucharków, tak aby sięgała 1/3 pucharu.
  2. Gdy galaretka się zastygnie ser mascarpone wymieszaj z sokiem imbirowym i cukrem pudrem, rozprowadź cienką warstwę sera na galaretce.
  3. Na wierzchu ułóż obmyte jagody i polej polewą czekoladową.

Opis przepisu:

Wypróbuj pyszny, klasyczny deser z galaretką. Został on nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Czerwona Fasola" - czerwonafasola.pl. Do jego wykonania potrzebujesz niewiele składników, m.in. Galaretkę jagodowy smak WINIARY, serek mascarpone i świeże jagody. Ze względu na sezonowe owoce, deser ten najlepiej jest przyrządzać w lecie i na jesień, gdy są one najdojrzalsze i najsmaczniejsze.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?