składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Galaretkę rozpuść w 375 ml przegotowanej, gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Przelej ją do sześciu pucharków, tak aby sięgała 1/3 pucharu.
- Gdy galaretka się zastygnie ser mascarpone wymieszaj z sokiem imbirowym i cukrem pudrem, rozprowadź cienką warstwę sera na galaretce.
- Na wierzchu ułóż obmyte jagody i polej polewą czekoladową.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYWypróbuj pyszny, klasyczny deser z galaretką. Został on nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Czerwona Fasola" - czerwonafasola.pl. Do jego wykonania potrzebujesz niewiele składników, m.in. Galaretkę jagodowy smak WINIARY, serek mascarpone i świeże jagody. Ze względu na sezonowe owoce, deser ten najlepiej jest przyrządzać w lecie i na jesień, gdy są one najdojrzalsze i najsmaczniejsze.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?