Deser galaretkowy „nabity w butelkę”

5/5 5 17 5 1
5/5 5 17 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 10 godz. 15 min.

  • Porcje: 10

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretki zalej przegotowaną wodą (650 ml), wymieszaj i odłóż do lekkiego stężenia.
  2. Z plastikowej butelki zetnij górę.
  3. Ułóż odsączone plastry ananasa. ­Do środka ananasa włóż borówki. Całość zalej lekko tężejącą galaretką i włóż do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.
  4. Butelkę rozetnij i wyjmij deser na talerz.
  5. Pokrój deser według plasterków ananasa i spożywaj bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.

Opis przepisu:

Deser galaretowy „nabity w butelkę” oczaruje wszystkich nie tylko smakiem, ale również wyglądem! Przepis ten został nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Ala piecze i gotuje" - ala-piecze.blogspot.com. Na paterze będzie prezentował się niezwykle efektownie, ale sekret jego przygotowania jest banalnie prosty. Do wykonania potrzebne będą ci: Galaretka jagodowy smak WINIARY, ananas z puszki, borówki amerykańskie lub jagody i… plastikowa butelka!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?