1

2

Przepisy

Sernik na herbatnikach

4/5 4 12 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 70 minut

porcje: 20 porcji

Puszysty sernik z dużą ilością jajek.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Palmę ukręcić z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać po 1 żółtku, cały czas ucierając.
  2. Dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Do masy dodawać po 1 łyżce twarogu i cały czas ucierać.
  3. Herbatniki wyłożyć na spód blachy.
  4. Białka ubić na sztywną pianę.
  5. Do masy twarogowej dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na herbatniki.
  6. Ciasto piec w 180 stopniach przez 60-70 minut. Jak wierzch sernika ładnie się zrumieni, jest gotowy. Jak ostygnie, można sernik polukrować.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: