Medaliony z polędwicy wieprzowej

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwicę oczyścić z błon, pokroić w grube plastry (ok. 1,5-2 cm). Mięso lekko rozbić dłonią.
  2. Liście pora pociąć w wąskie paseczki. Każdy kawałek mięsa owinąć paseczkiem pora, tworząc okrągły kształt.
  3. Mięso kłaść na rozgrzany olej,oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  4. Smażyć na średnim ogniu, na rumiano z obu stron. Podawać z dowolnym sosem (ja podałam z sosem pieczarkowym).

Opis przepisu:

Medaliony z polędwicy wieprzowej to pomysł na bardzo szybki obiad, jako że plastry mięsa owijamy liśćmi pora, a następnie od razu smażymy na złoty kolor. Medaliony z polędwicy wieprzowej możesz podawać w towarzystwie sosu pieczarkowego, który idealnie skomponuje się z mięsem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?