1

2

Przepisy

Wytrawne babeczki imprezowe

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 10 porcji

Wciąż szukam nowych pomysłów na imprezowe menu. Takich na jeden kęs, szybkich w przygotowaniu, smacznych i pięknie prezentujących się na stole. Dziś postanowiłam przygotować kruche babeczki lecz w troszkę innej bo wytrawnej wersji.
Po więcej przepisów z Majonezem Delikatnym WINIARY kliknij tutaj>>.

składniki:

Liczba porcji:

ciasto

nadzienie

Przygotowanie:

  1. Zimne masło pokroić w kosteczkę i zagnieść szybko z pozostałymi produktami.
  2. Zawinąć w folię spożywczą i schować na 30 minut do lodówki.
  3. Następnie ciasto rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do wypieków. Wyciąć koła ciut większe od foremek i dokładnie wylepić formy.
  4. Babeczki pieczemy przykryte folią aluminiową i obciążone grochem/kulkami ceramicznymi w 180 stopniach ok. 10-15 minut. Wystudzić.
  5. Na przestudzone babeczki nakładamy kropelkę majonezu, układamy fantazyjnie dodatki i na sam koniec zwieńczamy kropelką kremu balsamicznego i kępką kiełków.
  6. Babeczki podajemy do godziny od przygotowania.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: