Racuchy z malinami

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 10

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wbić jajka, dodać sodę, cukier i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Później dodać mąkę. Cały czas mieszać.
  2. Gdy ciasto będzie już gotowe dodać do niego maliny i wymieszać wszystko dokładnie.
  3. Masę wylewamy na gorący tłuszcz na patelni.
  4. Smażyć dokładnie z obu stron. Smacznego życzę!

Opis przepisu:

Racuchy z malinami uwielbiają wszyscy wielbiciele słodkości, niezależnie od wieku. Maliny przełamują słodycz ciasta. Sprawia to, że racuchy są jeszcze smaczniejsze i bardziej wyraziste dla podniebienia. Na dodatek, owoce pięknie prezentują się wewnątrz ciasta. Sprawdź, jak stworzyć lekkie i rozpływające się w ustach danie dla całej rodziny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?