Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo - gruszkowym i młodymi ziemniaczkami.

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaczki dokładnie myjemy i usuwamy oczka. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, po czym odcedzamy.
  2. Do gorących wrzucamy masło i umyty, posiekany koperek. Całość dokładnie razem mieszamy.
  3. Pierś z kury oczyszczamy, usuwamy kosteczki i błony. Dzielimy na 4 części. Każdą lekko rozbijamy tworząc płaty.
  4. Szalotkę obieramy, kroimy na drobną kosteczkę i smażymy na złoty kolor.
  5. Każdy płat mięsa smarujemy majonezem, solimy, pieprzymy, układamy na nim nieco szpinaku wymieszanego z podsmażoną szalotką i tartym serem. Całość zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami, aby się nie rozchodziły.
  6. Każdą roladkę najpierw maczamy w roztrzepanym jajku i dokładnie obtaczamy w sezamie dobrze go wciskając w mięso, aby stworzyła się dość spójna otoczka.
  7. Olej rozgrzewamy na gazie, na gorący wrzucamy nasze roladki i każdą smażymy po około 5 minut z każdej strony. Gdy już się usmażą należy pamiętać, aby przed podanie powyjmować z nich wykałaczki.
  8. Jabłko i gruszkę obieramy ze skórki, usuwamy ogryzki i kroimy w kostkę.
  9. Smażymy w rondelku na małym gazie, aż owoce się rozpadną. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i ocet balsamiczny. Na gorącym musie układamy ziemniaczki i podajemy z roladkami.

Opis przepisu:

Pyszny, soczysty kurczak ze szpinakiem w sezamowej panierce, a całość w towarzystwie młodych ziemniaczków i musu owocowo - balsamicznego.
Po więcej przepisów z Majonezem Delikatnym WINIARY kliknij tutaj>>.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?