Kotlety z karkówki marynowane w mleku

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
  2. Do miski wlewamy mleko. Po kolei wkładamy do niego kawałki mięsa. Układamy jeden na drugim. Marynujemy przez dwie godziny.
  3. Następnie karkówkę odcedzamy z mleka. Panierujemy w jajku, bułce tartej.
  4. Na patelnie wlewamy oliwę i smażymy mięso z obu stron.
  5. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Opis przepisu:

Karkówka to przysmak wielu z nas, a w tym przepisie zyskuje jeszcze atrakcyjniejsze zalety. Marynowanie jej w mleku dodaje jej delikatności i wzbogaca jej smak. Tak przygotowane stanowią idealną propozycję na obiad. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?