1

2

Przepisy

Gulasz drobiowy z pieczarkami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Gulasz drobiowy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fileta myjemy i kroimy w kostkę.
  2. Oliwę mieszamy z czosnkiem, papryką, ziołami prowansalskimi, jarzynką i pieprzem.
  3. Przygotowaną marynatą zalewamy pokrojonego kurczaka i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.
  4. W tym czasie obieramy pieczarki razem z cebulką i kroimy. Dusimy na wolnym ogniu z 2 łyżkami oliwy przez ok. 15 minut.
  5. Mięso dajemy na patelnię i rumienimy. Dodajemy uduszone pieczarki, podlewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i dusimy ok. 20 minut.
  6. Z mąki i wody robimy zawiesinę i wlewamy do gulaszu. Na koniec dodajemy posiekany koper. Doprawiamy do smaku maggi i pieprzem

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: