Soczewica na szybko

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 3

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Soczewicę opłukałam, a następnie ugotowałam prawie do miękka w niedużej ilości wody. Cebule, drobno pokrojone zeszkliłam na kilku łyżkach oleju, dodałam ją do soczewicy.
  2. Dołożyłam do nich mrożonkę warzywną. Wrzuciłam koncentrat pomidorowy, przyprawę tandoori oraz ziarenka smaku.
  3. Podlałam wodą aby potrawa się nie przypaliła. Jeszcze chwilę pogotowałam. Na koniec sprawdziłam czy nie trzeba jeszcze dosolić.
  4. Soczewicę podałam z chlebkiem czapati

Opis przepisu:

Soczewica jest coraz chętniej wykorzystywana w kuchennych przepisach. I nic w tym dziwnego, ponieważ jest naprawdę smaczna i pożywna. Jeśli nie masz wiele czasu na przygotowanie obiadu, to soczewica na szybko będzie dla ciebie idealnym rozwiązaniem! W połączeniu z warzywami i koncentratem pomidorowym soczewica na szybko nabiera wyraźnego, warzywnego aromatu. Idealna jako danie bezmięsne, można ją serwować z różnymi rodzajami chlebków.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?