Wieprzowina w sosie własnym

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 2

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso myjemy, kroimy w paski bądź w dużą kostkę, oprószamy solą ziołową.
  2. W garnku podgrzewamy olej, wrzucamy mięso. Podsmażamy na dużym ogniu do pozamykania porów, następnie podlewamy wodą, aby odparowało to co przywarło.
  3. Cebulę obieramy i drobno kroimy.
  4. Dodajemy pokrojoną cebule i przesmażamy 2-3 minutki.
  5. Podlewamy całość wodą do wysokości mięsa.
  6. Dodajemy ziele i liść laurowy. Gotujemy pod przykryciem przez około 50 minut (w razie potrzeby podlać wodą).
  7. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz maggi.
  8. Smacznego

Opis przepisu:

Wieprzowina jest smacznym mięsem, które z dodatkiem warzyw i odpowiedniej kompozycji ziół zachwyca każdego smakosza. Zobacz, jak szybkie marynowanie mięsa w Przyprawie w płynie MAGGI pozwala wydobyć z niego esencję smaku. Wieprzowina w sosie własnym jest niepowtarzalną propozycją na niedzielny obiad. Danie podawaj w towarzystwie ziemniaków, klusek lub kasz.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?