Łosoś zapiekany z warzywami w sosie cytrynowo-szczypiorkowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 22 min.

  • Porcje 2

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety z łososia nacieramy przyprawami i ziołami. Przekładamy je na plasterki z cytryny ułożone w naczyniu żaroodpornym.
  2. Szparagi kroimy w kawałki wielkości ok. 3cm., papryki i cebulę kroimy w małą kosteczkę. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki.
  3. Wszystkie warzywa chwilkę dusimy na klarowanym maśle, aby nieco zmiękły po czym lekko doprawiamy solą. Majonez mieszamy z jogurtem, sokiem z cytryny, drobno posiekanym szczypiorkiem oraz przyprawami. Podduszone warzywa układamy na rybie po czym polewamy je sosem.
  4. Pieczemy około 12 minut w 180 stopniach. Smacznego :)

Opis przepisu:

Danie łatwe i szybkie w przyrządzeniu a do tego tak pyszne, że często jest zaliczane do ulubionych sposobów na podanie ryby. Łosoś zapiekany z warzywami, w towarzystwie majonezu dekoracyjnego WINIARY, jest niezwykle smaczny i pożywny. Dzięki temu będzie wspaniałym daniem głównym w trakcie niejednego obiadu. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?