Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Kapuśniak na zasmażce

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 6

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyte mięso kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą z dodatkiem ziarenek smaku i kostki rosołowej.
  2. Do mięsa dodajemy pokrojoną kapustę i startą na tarce marchewkę oraz ziele, liść i przyprawy.
  3. Obraną cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na troszku smalcu. Przyprawiamy. Dajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.
  4. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą i dajemy 1 łyżeczkę jarzynki gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.
  5. Gdy kapusta z mięsem jest miękka dajemy do niej ugotowane ziemniaki
  6. Robimy zasmażkę ze smalcu mąki i wody. Wlewamy do gotującej się zupy. Gotujemy jeszcze ok. 2 minut. Doprawiamy do smaku maggi, pieprzem

Opis przepisu:

Nie ma nic lepszego na świątecznym stole jak tradycyjny kapuśniak na zasmażce. Kapuśniak to rarytasowa potrawa, która ma wielu fanów. Wykonanie jest proste i polega w szczególnie na dodawaniu według kolejności poszczególnych składników. Wspaniały aromat zupy nadaje kostka rosół drobiowy WINIARY, dzięki której wywar jest niezwykle smaczny. Wypróbuj koniecznie przepis na pożywny kapuśniak na zasmażce.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?