Piankowy deser z galaretki

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretkę rozpuść w 1 szklance wody. Ostudź (musi być płynna, ale zimna).
  2. Bitą śmietanę zmiksuj z zimnym mlekiem, gdy będzie gęsta dolewaj wąskim strumieniem galaretkę. Chwilę miksuj.
  3. Rozlewaj do pucharków i ozdabiaj piankami, biszkoptami albo posypkami.

Opis przepisu:

Galaretka truskawkowy smak WINIARY jest składnikiem, który idealnie nadaje się do deseru. Zobacz, jak wyczarować z galaretki i Bitej śmietany WINIARY puszysty deser. Pankowy deser z galaretki podawaj w ozdobnych pucharkach, dzięki czemu będzie prezentował się jeszcze bardziej apetycznie. Przepis przygotowany przez Jolę, autorkę bloga Kulinarny świat

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?