Indyk w sosie pieczeniowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety rozbij.
  2. Boczek drobno pokrój, dodaj koperek, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  3. Farsz ułóż na kotletach, zwiń, zepnij wykałaczkami.
  4. Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
  5. Dodaj 1/2 szklanki gorącej wody, duś 30 minut.
  6. Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  7. Mieszając doprowadź do wrzenia.
  8. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  9. Mięso polać sosem. Podawaj z ryżem i zieloną sałatą.

Opis przepisu:

Indyk w sosie pieczeniowym to wyborne kotlety z indyka, nadziewane boczkiem z dodatkiem siekanego koperku i Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Po zawinięciu płaty mięsa można spiąć wykałaczkami lub związać kuchenną nitką. Obsmażamy, dusimy do miękkości i podajemy na obiad z Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY, w towarzystwie porcji ryżu oraz sałaty ze śmietaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?