Sałatka z białej rzodkwi i selera naciowego.

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Selera kroję w cienkie plasterki. Kukurydzę odcedzam z zalewy.
  2. Rzodkiew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Posypuję odrobiną soli i odstawiam na kwadrans, by puściła sok, a następnie starannie odciskam rzodkiew z płynu.
  3. Kukurydzę, rzodkiew i seler wrzucam do miski, dodaję posiekany koperek, majonez i jogurt. Mieszam, doprawiam.

Opis przepisu:

Sałatka z białej rzodkwi to prawdziwy obiadowy klasyk, który kochają wszyscy. Pasuje do pieczonych mięs, kotletów, ale też kopytek czy klusek. Jednak może być jeszcze pyszniej! Wypróbuj zupełnie nowy przepis na surówkę z białej rzodkwi, który sprawdzi się zarówno jako dodatek do obiadu, jak i przekąska sama w sobie. Biała rzodkiew w połączeniu z selerem naciowym i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY nabiera jeszcze więcej świeżości i wyrafinowanego smaku. W sam raz na specjalne okazje!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?