Ryba smażona w mące

Oceń ten przepis!

3/5 3 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 23 min.

  • Porcje 4

3/5 3 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę płuczemy pod bieżącą woda. Osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Rybę solimy i pieprzymy. Skrapiamy sokiem z cytryny i obtaczamy w mące pszennej.
  3. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony.
  4. Układamy na ręczniku papierowym aby usunąć nadmiar tłuszczu. Smacznego!

Opis przepisu:

Pyszną i złocistą rybę smażoną w mące przed smażeniem skrapiamy sokiem z cytryny, co cudownie podkreśla smak potrawy. Następnie kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na złocisty kolor. Ryba smażona w mące to opcja idealna dla osób, które ze swojej diety wykluczyły jajka - w tym wypadku do panierowania używamy jedynie soku z cytryny i mąki. Rybę smażoną w mące podawaj ze swoją ulubioną surówką!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?