Smażony kabaczek w panierce

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 3

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. kabaczek obierz i pokrój w grube plastry
  2. z każdego plastra wytnij środek, tak by powstały koła
  3. natrzyj kabaczek ziarenkami smaku, panieruj w jajku i mące
  4. smaż kabaczek na tłuszczu, aż panierka się przyrumieni

Opis przepisu:

Smażony kabaczek w panierce to ciekawy pomysł na przekąskę na imprezie. Kabaczka pokrój w plastry, obsyp przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i panieruj z dwóch stron w jajku i mące. Tak przygotowane plastry kabaczka smaż na rozgrzanym tłuszczu. Aromatyczna przystawka gotowa a zajęła tak mało czasu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?