Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu i ostudź. W tym czasie ugotuj jajka na twardo.
  2. Ryż wrzucamy do miski i dodajemy do niego posiekany szczypiorek.
  3. Rzodkiewkę ogórki i obrane jajka ścieramy na tarce i dodajemy do ryżu.
  4. Tuńczyka z puszki cedzimy na sitku, dodajemy do miski.
  5. Następnie dodajemy majonez, ketchup i przyprawiamy do smaku. Mieszamy i gotowe!

Opis przepisu:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem to doskonały pomysł na pyszną przekąskę lub kolację. Sprawdzi się szczególnie podczas dni, kiedy nie masz czasu na przygotowanie posiłku wymagającego długich godzin przygotowań, a mimo wszystko chciałabyś zjeść coś pysznego i sycącego. Sprawdź nasz przepis na sałatkę ryżową z tuńczykiem i jajkiem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?