Krem z ciecierzycy

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciecierzycę namoczyć dzień przed przygotowaniem.
  2. Ciecierzycę gotować w wodzie z dodatkiem kostki bulion warzywny WINIARY aż do miękkości.
  3. Dodać pomidory z puszki do garnka.
  4. Doprawić posiekanym czosnkiem, gałką muszkatołową, bazylią, solą i pieprzem.
  5. Posiekać natkę i dodać do zupy.
  6. Całość zmiksować blenderem do gładkości.
  7. Makaron ugotować al dente.
  8. Zupę - krem podawać z makaronem, przystroić natką pietruszki. Smacznego!

Opis przepisu:

Poznaj przepis na rozgrzewającą zupę na zimę i nie tylko! Przedstawiamy wyjątkowy krem z ciecierzycy. Przygotuj wywar z bulionu warzywnego WINIARY, dodaj wcześniej namoczoną ciecierzycę, pomidory z puszki, czosnek i aromatyczne przyprawy. Całość gotuj na małym ogniu, a następnie zmiksuj blenderem na gładki krem. Podaj z makaronem i ozdób świeżą, pełną aromatu natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?