1

2

Przepisy

Wątróbka z pieczarkami

4/5 4 9 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Przepyszna wątróbka z pieczarkami.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki pokroić w plasterki, a cebulę w piórka w garnku rozpuścić masło i dodać pokrojone pieczarki z cebulą, posypać niewielka ilością soli oraz pieprzu ziołowego, następnie udusić.
  2. Wątróbkę umyć i osuszyć, następnie dokładnie obtoczyć w mące i strzepać nadmiar mąki. Na patelni rozgrzać olej i na gorący wrzucić wątróbkę którą szybko zrumienić z obu stron na koniec posypać solą i pieprzem czarnym
  3. usmażoną wątróbkę przełożyć do przygotowanych pieczarek, dodać, posiekany drobno ząbek czosnku i po łyżce świeżych ziół u mnie majeranek i pietruszka, wymieszać i od razu podawać. Dobrze smakuje z ziemniakami, ale tylko z chlebem też jest pyszna.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: