1

2

Przepisy

Placki po cygańsku

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

700 calories kalorie: 700 kcal / porcja

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w kostkę.
  2. Cebulę i paprykę oczyść.Cebulę pokrój w kostkę, paprykę w paski.
  3. Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso.
  4. Do mięsa dodaj cebulę, podlej 0,5 szkl. wody.
  5. Duś pod przykryciem około 30 minut, następnie dodaj paprykę.
  6. Sos rozpuść w 1 szklance wody i połącz z mięsem.
  7. Gotuj 10 minut.
  8. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce, dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz.
  9. Na rozgrzanym oleju usmaż osiem dość grubych placków.
  10. Na placki nałóż porcje mięsa z sosem.
  11. Podawaj na gorąco.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: