Placki po cygańsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i paprykę oczyść.Cebulę pokrój w kostkę, paprykę w paski.
  2. Mięso pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Do mięsa dodaj cebulę, podlej 0,5 szklanki wody. Duś pod przykryciem około 30 minut, następnie dodaj paprykę.
  4. Sos rozpuść w 1 szklance wody i połącz z mięsem. Gotuj 10 minut.
  5. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce, dodaj jajko, mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz.
  6. Na rozgrzanym oleju usmaż osiem dość grubych placków.
  7. Na placki nałóż porcje mięsa z sosem.
  8. Podawaj na gorąco.

Opis przepisu:

Placki ziemniaczane po cygańsku, czyli z gulaszem z mięsa wieprzowego w sosie z papryką i cebulą. każdy zna ten domowy przysmak! Możesz go przygotować z sosem na bazie Sosu myśliwskiego WINIARY, aby dodać mu jeszcze więcej smaku i aromatu.
Placki ziemniaczane z mięsem po cygańsku możesz podawać samodzielnie, ale pyszne będą też z ogórkami kiszonymi lub marynowaną papryką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?