1

2

Przepisy

Sałatka z kurczaka, melona i sera

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

528 calories kalorie: 528 kcal / porcja

Szykujesz przyjęcie dla znajomych i chcesz zabłysnąć swoim kunsztem kulinarnym? Nic prostszego! Dzięki naszemu przepisowi na sałatkę z kurczakiem, melonem i białym serem stworzysz danie, które na długo zapadnie w pamięci Twoich znajomych! Dla uzyskania najlepszego smaku, użyj WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich, dzięki któremu mięso będzie lekkie i miękkie.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni, przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
  2. Usmażone filety z kurczaka pokrój w cienkie plastry.
  3. Umytą i osuszoną sałatę pokrój w duże kawałki.
  4. Melona obierz i wydrąż pestki, a następnie pokrój w kostkę o bokach około 1 cm.
  5. Ser biały twarogowy pokrój w kostkę podobną jak melon.
  6. Z kolendry oberwij wszystkie listki.
  7. Olej, ocet winny i miód dokładnie wymieszaj po czym dopraw solą i pieprzem.
  8. Tuż przed podaniem zapiecz w tosterze kromki bagietki, na które połóż ciepłe plastry usmażonego kurczaka.
  9. W miseczce ułóż sałatę wymieszaną z listkami kolendry i pokrojonego melona.
  10. Całość posyp kawałkami białego sera i polej sosem vinaigrette, a obok podaj grzanki z kurczakiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: