Wiosenna sałata z kurczakiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni, przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
  2. Przestudzone filety z kurczaka pokrój w niezbyt cienkie plastry.
  3. Rzodkiewkę pokrój w cienkie paseczki lub zetrzyj na tarce o grubym oczku.
  4. Obrany ogórek przekrój wzdłuż na dwie połówki i wydrąż łyżeczką pestki. Następnie pokrój go w kostkę.
  5. Połowę pokrojonego ogórka dodaj do jogurtu i wymieszaj z dodatkiem pokrojonego szczypiorku i koperku, a następnie dopraw solą oraz pieprzem.
  6. Na płaski dużym talerzu ułóż plasterki kurczaka w formie okręgu/rozetki, a w środek połóż mieszankę listków botwinki i szpinaku.
  7. Całość posyp rzodkiewką i pozostałym ogórkiem, a następnie polej doprawionym jogurtem.

Opis przepisu:

Wiosenna sałatka z kurczakiem i botwinką nie obyłaby się bez świeżego szpinaku, rzodkiewki, ogórka, szczypiorku, koperku… jednym słowem – najsmaczniejszych warzyw! Doskonałym uzupełnieniem sałatki z kurczakiem i botwinką jest WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczystą pierś z kurczaka z czosnkiem i ziołami, dzięki której mięso jest idealnie przyprawione. Sałatkę z botwinką i kurczakiem proponujemy podać z sosem z jogurtu naturalnego i ogórka, koperku oraz szczypiorku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?