Sałatka z makaronu, kurczaka i marynowanych buraczków

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pierś kurczaka zawiniętą w Pomysł na PAPIRUS … z czosnkiem smaż na suchej patelni, przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
  2. Przestudzone piersi z kurczaka pokrój w cienkie plastry, a następnie w krótkie paski o szerokości około 1 cm.
  3. Buraczki marynowane pokrój w cienkie cząstki, a korniszonki na 3-4 kawałki.
  4. Natkę pietruszki i koperek pokrój niezbyt drobno.
  5. Z oliwy z oliwek, octu winnego i musztardy przygotuj sos vinaigrette i dopraw solą oraz pieprzem.
  6. Makaron i pokrojone korniszonki mieszaj z sosem vinaigrette oraz natką pietruszki i koperkiem.
  7. Na koniec mieszania dodajemy marynowane buraczki, aby zbyt mocno nie zabarwiły wszystkich składników sałatki.
  8. Ser feta pokrój w kostkę o bokach około 1 cm.
  9. Cebulę czerwoną pokrój w cienkie plasterki, a następnie rozdziel je na krążki.
  10. W miseczkę lub na płaski duży talerz przełóż sałatkę z makaronu, korniszonków i buraczków, a wokół ułóż plasterki usmażonego kurczaka.
  11. Całość posyp serem feta i krążkami cebuli.

Opis przepisu:

Sałatka z makaronu, kurczaka i marynowanych buraczków to propozycja dania nawet na eleganckie przyjęcie. Najważniejszym składnikiem jest soczysty i idealnie doprawiony kurczak, którego przygotowanie nie sprawi Ci problemów, jeśli wykorzystasz WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś z kurczaka z czosnkiem. Do smażenia nie musisz już nawet dodawać tłuszczu. Sałatka śmiało może być samodzielnym daniem, gdyż zawiera w sobie wiele warzyw, jak i pożywny makaron. Doskonałego smaku doda jej przygotowany z oliwy, octu winnego i musztardy sos vinaigrette, a na wykoćzenie – ser feta.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?