Sałatka z pieczonym kurczakiem i paluszkami krabowymi

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS smaż na suchej patelni, przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
  2. Paluszki krabowe pokrój w kawałki o grubości 1-2 centymetra, a usmażonego i przestudzonego kurczaka w plastry.
  3. Z oliwy z oliwek, octu winnego i musztardy przygotuj sos vinaigrette i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Umyte i osuszone sałaty porwij i wymieszaj razem z listkami natki pietruszki.
  5. Umyte i nieobrane ogórki pokrój w niezbyt cienkie plasterki.
  6. Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a cebulę czerwoną w plasterki, które później rozdziel na krążki.
  7. Mieszankę sałat (tuż przed podaniem) wymieszaj z sosem vinaigrette i przełóż na duży płaski talerz lub do miseczki, a wokół ułóż pomidorki i ogórki.
  8. Na wierzch połóż 2-3 plasterki upieczonego kurczaka i pokrojone paluszki krabowe.

Opis przepisu:

Sałatka z pieczonym kurczakiem i paluszkami krabowymi to propozycja na niestandardową sałatkę, którą możesz podać jako dodatek do innych potraw na przyjęciu lub jako samodzielne danie.

Filet z kurczaka przygotowany w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś z kurczaka z papryką będzie soczysty i idealnie doprawiony, a do jego przygotowania nie musisz używać tłuszczu. Podstawą dania są sałaty – masłowa i lodowa oraz wiele świeżych warzyw – ogórek, pomidorki koktajlowe czy czerwona cebula.

Wyjątkowości sałacie doda przygotowany samodzielnie sos vinaigrette i paluszki krabowe. Sałatkę podawaj najlepiej na dużych, płaskich talerzach, a aby jeszcze bardziej zachwycić gości – fantazyjnie udekoruj ją przed podaniem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?