1

2

Przepisy

Polewa kakaowa

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 6 porcji

Polewa

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka dajemy masło i topimy. Do topniejącego masła dodajemy cukier i kakao oraz mleko.
  2. Wszystko na wolnym ogniu doprowadzamy do wrzenia. Cały czas mieszamy, aby się nie przypaliło.
  3. Jak polewa zacznie się gotować to zmniejszamy jeszcze ogień i dalej mieszając gotujemy jeszcze przez 3 minuty, aby polewa zgęstniała. Ściągamy z ognia i studzimy. Zimną polewę rozprowadzamy po cieście.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: