Tortilla na zimno i kolorowo

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 2

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Tortille rozkładamy na płasko i smarujemy ją równo serkiem topionym. Na serku rozkładamy umyte i osuszone liście szpinaku.
  2. Na nim rozkładamy wędlinę, a następnie pokrojoną w cienkie paseczki żółtą paprykę.
  3. Całość zwijamy w zwarty rulonik, który owijamy folią aluminiową. Tak przygotowaną tortille chowamy na minimum godzinkę do lodówki.
  4. W tortillę wbijamy wykałaczki i kroimy między nimi na kawałki.

Opis przepisu:

Szukasz przepisu na szybką w przygotowaniu i smaczną przekąskę na zimno? Zatem tortilla na zimno i kolorowo jest rozwiązaniem idealnym dla Ciebie! Przygotujesz ją w parę chwil, bez pieczenia, bez smażenia, wstawisz na godzinę do lodówki, żeby nabrała odpowiedniego kształtu i voila! Pyszna, kolorowa przekąska gotowa!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?