Sandacz smażony w panierce

Oceń ten przepis!

4/5 4 25 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 33 min.

  • Porcje 1

4/5 4 25 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kawałki sandacza umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i skropić sokiem z cytryny.
  2. Rybę oprószyć Jarzynką i pieprzem.
  3. Jajko rozbełtać na talerzu. Panierować rybę, najpierw w jajku, potem w bułce tartej.
  4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej rybę na wolnym ogniu z każdej strony.
  5. Usmażoną rybkę podawać najlepiej odrazu po przyrządzeniu.

Opis przepisu:

Jeśli masz ochotę na obiad z rybą, spróbuj sandacza! Przed smażeniem rybę skrapiamy sokiem z cytryny, który podkreśla smak mięsa, a także przyprawiamy Przyprawą JARZYNKA WINIARY. Sandacza smażymy na rumiano w klasycznej panierce, a podajemy z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?