Sos z kurek

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 2

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kurki dokładnie umyć, większe przeciąć, blanszować.
  2. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać kurki, podsmażyć razem, podlać wodą, dodać ziele, liścia i przyprawić solą i pieprzem.
  3. Dusić ok. 10 minut, zabielić śmietaną, doprawić.

Opis przepisu:

Jesień to czas, kiedy do naszych kuchni powracają kurki. Wykorzystaj je do przyrządzenia śmietanowego sosu kurkowego przygotowanego na bazie podsmażanych na masełku grzybów. Sos z kurek dopraw aromatycznymi liściem laurowym i zielem angielskim, a podawaj - z ulubionym mięsem lub makaronem. Pychota!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?