Płoć smażona

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Płotki oczyścić, wypatroszyć, umyć. Obsypać Jarzynką oraz pieprzem (nawet w środku). Odstawić na chwilę.
  2. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
  3. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać skropione sokiem z cytryny.

Opis przepisu:

Płoć smażona to danie nie tylko dla zapalonych wędkarzy! Jeśli kupisz w sklepie rybnym dorodną płoć, to skorzystaj z naszego przepisu i przygotuj proste i wyśmienite danie. Do jego przygotowania nie potrzeba wielu składników i wyszukanych kulinarnych umiejętności. Największym wyzwanie w tym daniu jest oczyszczenie i wypatroszenie ryby – reszta idzie już jak z płatka. Płoć oprószona Przyprawą JARZYNKA WINIARY nabierze wyjątkowego aromatu, a podana z ziemniakami lub frytkami smakuje naprawdę wybornie. Spróbuj koniecznie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?